Over ons

Over ons

Bakaabotot is een tak/department van Community Entrance Hinterland.

Bakaaboto Nature Resort is aangelegd om de eerste vijf traditionele dorpen ten zuiden van het Brokopondo-Stuwmeer die ondersteuning te geven om te kunnen voorzien aan de eigen levensonderhoud. Deze dorpen zijn: Pikipada, Baikutu, Baanafoowköndë, Bëkyooköndё en Duwata.

Behoeften en noodzaak van deze dorpen waren: regulieronderwijs, gezondheidszorg, elektriciteit, werkgelegenheid en voedselverbetering. Al deze aangegeven zaken zijn de afgelopen 26 jaren goed van de grond gekomen. Verbetering en uitbreiding van deze zaken zijn nu hot issue.

Pikipada

star-3 2016

Baikutu

star-4 2016

Baanafoowköndë

star-3 2016

Bëkyooköndё en Duwata

star-4 2016

De Resort houdt zich bezig met service geven aan vakantie en recreatie boezoeker vanuit de Bakaaboto-stroomversnelling. Dit oord biedt accommodatie aan zeker 300 bezoekers per dag en overnachting. Tot op dit moment zijn er hutten (huisvesting) voorzien met 92 bedden. Overige gasten hebben slaapmogelijkheid in hangmat tenten. Voorts kan er nog 200 bezoekers met gebruikmakend van eigen slaapmogelijkheden, naast de anderen gebruik maken van dit oord.

Activiteiten

Genieten van de stroomversnelling, bootritten naar het Brokopondomeer, een kleine waterval ten zuiden van Bakaaboto. Eenmaal in de natuurlijke omgeving, is het handig een bosoriëntatie te doen en met de boot oversteken naar tenminste één van de traditionele dorpen om een sfeer van Klein Afrika te mogen beproeven.

Dans, muziek en diverse gebruiken van de lokale bevolking, neemt u mee naar het leven van de in stamverband wonenden in Suriname.

Maak kennis met ons team

Bakaaboto is een family owned resort, die de sfeer net zo zeer waarborgt als de ervaring. We hebben een sterk team van professionals samengebracht, die allemaal ernaar streven om constant uit te blinken en en uw verwachtingen te overtreffen!

De naam Bakaaboto betekent letterlijk: boten van en naar Bakaa. Bakaa betekent de stad Paramaribo. Boto is boot.